Gelukkig eindelijk geopereerd,

12 september 2025 - Bleiswijk, Nederland

Eerst wil ik iedereen die gereageerd heeft op mijn operatie en mij een spoedig herstel wenste, van harte bedanken. Is echt prettig als zoveel mensen op afstand met je meeleven.

Vandaag was het zover. Vandaag omstreeks 14:00 uur ben in in Berman Clinics in Capelle aan de IJssel geopereerd.

De operatie is spoedig verlopen. De chirurg vertelde dat de pijnklachten goed te verklaren waren omdat de lange bicepspees erg ontstoken was. Deze is nu doorgesneden. Dit moet in principe mijn pijnklachten oplossen.

Helaas had hij ook nog een iets minder goed nieuws . Tijdens de operatie bleek dat van de 4 schouderpezen niet 1 maar helaas 2 zijn afgescheurd en niet meer te herstellen zijn. Ik ga nu eerst herstellen en dan ga ik met mijn fysiotherapeut proberen om de 2 heel gebleven schouderpezen goed te trainen.

Ik heb altijd nog de mogelijkheid van een schouderprothese. Volgens de arts is dat niet gerelateerd na leeftijd dus ik heb altijd nog een uitwijkmogelijkheid.

De lange bicepspees die nu is doorgesneden is zoals de arts zei  een soort blindedarm. Je hebt er niet veel aan maar kan wel voor veel problemen zorgen.

De korte bicepspees is veel belangrijker dan de lange. Een geluk bij een ongeluk. Nu weekend vieren, hoop ik. Groet Peter

1. Yda Dolle:
    12 september 2025
    Dit heb je achter de rug Peter en nu herstellen , en zonder pijn verder!!!
  2. Nella:
    12 september 2025
    Zo dat is ook weer achter de rug Peter. Toch weer een opluchting als zoiets klaar is want ik kan e voorstellen dat je best tegenop kan zien. Nu rust en herstel, daarna trainen met de fysio en dan maar kijken hoe of wat. De pijn zal in ieder geval hopelijk wel weg zijn. Beterschap!
  3. Yda Dolle:
    En natuurlijk de groetjes,Yda
  4. Steven Fernandes:
    12 september 2025
    Goed te horen dat alles is goed gegaan en dat er verder nog iets te doen als dit niet voldoende blijkt te zijn. Heel veel sterkte Peter en een spoedig herstel gewenst
  5. Luc Boon:
    12 september 2025
    Ha Peter, dat is een heftig verhaal. Ik ben blij dat jij de operatie goed doorstaan hebt. Heel veel beterschap. Sterkte met de revalidatie. Wij houden contact.
  6. Helena Romijn:
    12 september 2025
    Sterkte en een spoedig herstel !!! Força...
  7. Alexandr:
    12 september 2025
    Peter, ik ben blij dat alles goed is gegaan! Ik wens je een spoedig herstel!
  8. Marijke Hulzenga:
    12 september 2025
    Fijn dat de operatie achter de rug is. Hopelijk veel minder pijn en voorspoedig herstel!
  9. Anke:
    12 september 2025
    Gelukkig dit is achter de rug. Nu even bijkomen en rustig aan weer verder.
    Sterkte en beterschap.
  10. Nolani:
    Sterkte met het herstel!
  11. Rob en Rita:
    12 september 2025
    Hopelijk red je het met 2 van de 4 spieren ook goed. We wensen je een voorspoedig herstel!
  12. Peter en Bonnie:
    12 september 2025
    De boosdoener die de pijn veroorzaakte is doorgesneden. Hopelijk kun je met de 2 overgebleven schouderpezen weer aan de gang.
    Daar ga je gewoon voor en is plan B niet nodig.
    Goed herstel en sterkte de komende tijd.
  13. Gitty Rutten:
    12 september 2025
    N beetje geluk bij n ongeluk, is ook wel eens fijn.
    Goed om te lezen dat de operatie goed gegaan is.
    Nu even rustig aan doen en sterkte met revalideren.
    Goed weekend voor jullie.
  14. Tonny Bos:
    13 september 2025
    Gelukkig heb je de operatie nu achter de rug en genoeg puf om ons op de hoogte te brengen! Dank je wel daarvoor! Is een goede oefening voor schouder een glas met goudgeel vocht aan de lippen te zetten? 😅
  15. Conny Kruit:
    13 september 2025
    Gelukkig is het nu achter de rug. Sterkte met het herstel!
  16. Elly Zwagemaker:
    13 september 2025
    Goed bericht Peter. Operatie achter de rug en nu aan je herstel werken. Nog een weg te gaan, maar fysio's kunnen veel bereiken.
  17. Koos:
    13 september 2025
    Peter, Wij wensen je heel veel sterkte toe. Als ik dit zo leest is het wel te verklaren de hoeveelheid pijn. Pakt nu je rust en hopelijk komt er een mooi moment dat je pijn vrij bent

Groet Koos en Ineke
  18. Monique:
    13 september 2025
    Zo, Peter, sterkte met je herstel. De afwisseling van de zomer naar de herfst zal je goed doen, hoop ik, met de wind, de regen en de mooie zonsondergangen. Het ga je goed, groet van Monique Oerlemans.
  19. Gerard:
    13 september 2025
    we blijven je volgen met medeleven en de beste wensen voor het best haalbare resultaat. veel sterkte, Antoinette en Gerard, met groeten aan Maria en Sanne
  20. Margreet:
    13 september 2025
    Wens je een goed hetstel!!
  21. Luc De Brandt - Reisduiveltje:
    13 september 2025
    Veel sterkte en spoedig herstel
  22. Jeanet:
    15 september 2025
    Spoedig herstel Peter!
  23. Gerard Jansen:
    17 september 2025
    Heel veel sterkte en beterschap Peter, ik wens je een voorspoedig herstel 🍀🍀