Afscheid van Maria en verder met mijn Camino

8 mei 2025 - Mealhada, Portugal

Vanmorgen werden we beiden wakker met het besef dat over ongeveer 2 uur onze wegen scheiden voor de komende drie weken. Het was voor beiden een bijzonder gevoel. Deze Camino tot nu toe hebben we alles gedeeld en samen meegemaakt. Dat stopt hier en vanaf nu zal Maria net als al de anderen mijn belevenissen via email doorkrijgen. Is even wennen. We zijn samen nog wel wezen ontbijten en daarna ben ik met mijn rugzak vertrokken. Maria heeft nog een foto vanuit het raam van mij genomen. Voor beiden was het geen prettig afscheid, maar het kon niet anders. Gelukkig had ik na een paar km weer een beetje het oude gevoel. Lekker lopen met een muziekje op de achtergrond. Toen ik hoorde van  Maria dat de taxirit en daarna de Flixbus goed was gegaan  kon ik het ook achter me laten. Ik begon met goed weer en dat veranderde in donkere luchten, waar inderdaad op een bepaald  moment regen uitkwam.  Gelukkig was dit maar een klein uurtje. Vandaag heb ik nog nooit in heel mijn Camino gebeuren zoveel pelgrims gezien die de andere kant op liepen. Het waren er duizenden.

Begeleid door tientallen volgauto's met eten, tassen en medische spullen. Deze mensen  moeten allemaal op 13 mei in Fatima zijn voor de viering van de verschijning van de  Maagd Maria aan de drie herderskinderen. Waarschijnlijk zal het rustiger  worden daarna. Ook de mensen die de andere kant op liepen kregen flesjes water en koekjes uitgedeeld.

Iets voor mijn bestemming hoorde ik Ludger mijn naam roepen. We hadden in dezelfde Auberge geboekt. Ook Chistine die we al meerdere keren hebben gezien was erbij.  Na een heerlijke douche zijn  wij met ons drieën naar een restaurant gegaan waar we eerst wat hebben gedronken . De specialiteit was speenvarken.  We waren als eersten in het restaurant  maar gauw zat het helemaal vol.  We hadden een gezellige avond en het eten was heerlijk. Lig nu in mijn bed op een zaaltje voor 5 personen mijn verhaal te maken. Maria zal bijna landen. Heb erg veel moeite moeten doen om onderdak te krijgen. Na vele afwijzingen via email of telefoon heb ik het volgende geregeld. Ik loop morgen de normale route van bijna 24 km.  Mijn verblijfplaats is nog eens 16 km verder. Ik ga geen 40 km lopen dus dat wordt voor de 16 km daarna een taxi. Ik heb dan een kamer in een hotel voor mij alleen.  De dag daarna heb ik ook met moeite een hotelkamer kunnen regelen. Dat houdt wel in dat ik de dag daarna maar 8 km hoef te lopen om weer een privekamer te hebben.  Het is niet anders maar ben er niet ongelukkig over. Ook dat is de Camino.  De  mensen die ik nu ontmoet heb kom ik wel weer tegen.  Nog een spelletje en dan lekker gaan slapen.  Nu alleen de groeten van Camino Pup.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. !Adrie van Vliet:
    8 mei 2025
    Sterkte Pup!'Effe wennen in verschillende opzichten
  2. Luc Boon:
    8 mei 2025
    Beste Peter, het zal wennen zijn zonder Maria. Jij hebt de camino eerder in jouw eentje gelopen. Ik ken jou als een doorzetter en zeer gedisciplineerd. Dat komt vast goed.
  3. Peter Roodenburg:
    8 mei 2025
    Komt ook goed Luc. Heb via WhatsApp een reactie gegeven. Ga nu slapen. Morgen weer een lange wandeling.
  4. Steven Fernandes:
    9 mei 2025
    Altijd een uitdaging om weer een slaap plaats te regelen. Maakt het denk ik ook weer leuk. afscheid ff niet leuk maarja is ook maar voor even. Succes met het vervolg van de reis
  5. Elly Zwagemaker:
    9 mei 2025
    Wat fijn om de eerste avond alleen al wat bekenden te ontmoeten. Ook het eten ziet er heerlijk uit.
  6. Bart Van Dijk:
    9 mei 2025
    Kan me voorstellen dat afscheid lastig was. Wel knap van jullie dat jullie dit zo samen oplossen. Fijn dat je je weer herpakte en lekker hebt gelopen.
  7. Luc De Brandt - Reisduiveltje:
    9 mei 2025
    Door het goed verder en ik blijf jou volgen
  8. Maria Roodenburg:
    9 mei 2025
    Je gaat het prima naar je zin krijgen, zeker weten! En straks zijn er plenty kamers als het 13 mei is geweest en hoef je niet meer zo te zoeken. Leuk dat je met Ludger en Christina gegeten hebt. Geniet ervan Pup!
    Ik kreeg gisteren lieve appjes en kaarten en we hebben na aankomst nog lekker en wijntje gedronken bij Ellen en Ad.
  9. Ed en Miranda van den Bulk:
    9 mei 2025
    Muziekje op en lekker wandelen en genieten. Je komt genoeg andere wandelaars tegen. Had leuker geweest om dit samen te volbrengen maar het is zoals het is. Geniet ervan en maak mooie herinneringen.
  10. Henk den Belder:
    9 mei 2025
    Sterkte Pup, samen was leuker, succes, het lukt je vast wel.
  11. Margreet:
    9 mei 2025
    Mooie wandeling vandaag pup. Zonder je maatje. Maar je kunt het, al bewezen
    Wel erg leuk gisteren dat je met bekenden kon eten.
    Succes!!!
  12. Paul en Marja:
    9 mei 2025
    Het komt vast goed allemaal Peter!!!!
    We vinden het leuk om je verhalen te lezen, het is net een boe Veel succes!
  13. Marja en Jan:
    9 mei 2025
    Iedereen schrijft het al! Het komt vast goed.
  14. Rob en Rita:
    10 mei 2025
    Beetje late reactie door onze eigen vakantie… welkom thuis, Maria. Fijn dat je de knop hebt kunnen omdraaien, Peter. Een goede reis verder!