Een bijzondere aparte wandeldag.
25 april 2025 - Vila Franca de Xira, Portugal
Na een heerlijke nacht begonnen we de dag met een heerlijk ontbijt in hetzelfde restaurant van gisteren. Echt een goede plek om ook te ontbijten. Het weer was zonnig, maar veel minder warm en een behoorlijke harde wind. De eerste helft van onze etappe was niet echt iets om enthousiast van te worden. We liepen langs de provinciale weg die heel erg druk was. Soms moesten we echt in de berm lopen. Dat zijn dus de gedeeltes dat je je blik op oneindig moet zetten en aan andere, leuke, dingen moet denken. Na ongeveer 6 km ging onze weg gelukkig weer langs de oever van de Taag. Vanaf dat punt werd de Camino route heel goed aangegeven met de de bekende gele pijl en de gele Jacobsschelp op een donkerblauwe achtergrond. Daarboven staat nu ook nog de zwarte pijl en het embleem voor Fatima. Over 3 dagen scheiden onze wegen. Waarschijnlijk zal het dan minder druk zijn in de Auberges.
Na het vervelende stuk hebben we een mooie route gehad langs de Taag. We vonden allebei dat het aan de Rotte deed denken. Omdat het vandaag een korte route was, ruim 12 km, hebben we ook een heerlijke rustplek, genomen. Maria heeft een tijdje gelezen en ik had een heerlijk hazenslaapje. Na deze pauze was het nog maar een half uur lopen naar Villa Franca de Xira. Het was maar goed dat we gereserveerd hadden want het was erg druk. We slapen op een kleine kamer met nog 2 andere pelgrims. Helaas slapen we allebei op een stapelbed, boven. Later toen we in een park zaten kwamen we allebei tot de conclusie dat wij hier niet echt vrolijk van worden. Het is natuurlijk de bedoeling dat wij wel vrolijk van deze Camino worden. Wij hebben daarom besloten dat we vanaf nu als het enigszins mogelijk is alleen nog een aparte 2 persoonskamer boeken. Het wandelen is best al een avontuur en een onderneming en daarom willen we daarna graag wat rust en privacy. We gaan daarom wat later eten zodat we daarna snel naar bed kunnen. Morgen wel een privekamer. Hadden ook een probleem met het boeken van een kamer voor morgen. Op Booking.com zagen we leuk onderkomen, prive voor een mooie prijs, 200 meter van de route. Nadat we geboekt en ook betaald hadden kregen wij een bevestiging.
Dit mooie plekje bleek op 5 minuten lopen vanwaar we nu zitten te zijn. Echt een fout van de site. Meteen geannuleerd en daarna telefonisch iets anders geregeld. Weer wat geleerd. Gewoon zelf bellen.
Morgen gaan we naar Azumbaja lopen, ongeveer 20 km.
Wij wensen jullie een mooie en zonnige Koninginsdag toe.
Groet Pup (Peter) en Maria.

En verstandig om een privé kamer te boeken, de rust van een eigen kamer weegt denk ik ruimschoots op tegen de extra kosten.
Het weer is alvast goed en als t slapen nu ook beter wordt dan gaat t vanaf nu alleen maar beter. Succes en wat een leuk om te lezen hoe het jullie vergaat.
Groetjes anke