Onze eerste dag van de Portugese Camino.
23 april 2025 - Luchthaven Portela, Portugal
Na een korte nacht stond Tjakko, onze held, om 05:15 uur bij ons voor de deur. Ons avontuur begon nu echt. Voor het eerst sinds 8 jaar weer vliegen.
Na een mooie en rustige vlucht landden wij iets voor 09:00 uur plaatselijke tijd in Lissabon. Een taxi bracht ons redelijk in de buurt van het beginpunt van de Camino, namelijk Kathedraal Se. Na wat verkeerd te zijn gelopen vonden we deze Kathedraal. Daar kregen we onze eerste echte Camino stempel. Aan de buitenkant van de Kathedraal zou de eerste gele pijl staan. Na lang zoeken vonden we een heel klein geel pijltje. Dat was ook meteen de laatste voor deze dag. Gelukkig hebben we met onze routeplanner de juiste route gevonden. Niet alles was even interessant. Wat later liepen we op de boulevard langs de Taag. Een hele mooie route en ook nog eens schitterend weer. Onze eerste nacht brengen we door in een soort jeugdherberg in Moscavide, een voorstad van Lissabon. Heel leuk, maar na bijna 50 jaar huwelijk werden we toch gescheiden in de mannen- en vrouwenafdeling. Is op onze leeftijd wel grappig dat je niet bij elkaar mag slapen.
Na een heerlijke douche zijn we de boulevard opgegaan en hebben samen heerlijk geborreld. Daarna hebben we lekker gegeten in een Irish pub. We hadden allebei mooi uitzicht op het water en kregen weer echt het vakantiegevoel.
Al met al hebben we vandaag ruim 19 km gelopen, maar je hebt daarna zoveel tijd om te herstellen dat het toch voor ons echt een vakantiegevoel is. Hopelijk kunnen we dat de komende week vasthouden.
Morgen gaan we waarschijnlijk op tijd beginnen omdat het morgenmiddag 26 graden zou worden.
We gaan morgen naar het plaatsje Vedelha do Baixo ongeveer 20 km verder. Daar hebben we een privekamer geboekt.
De kop is ervan af en het is ons allebei goed bevallen. Het smaakt echt naar meer. Allebei op tijd naar bed want het was een leuke maar lange dag. Wordt vervolgd.

Op naar de volgende mooi dagen.
xxx
Jullie staan echt te stralen op de foto!!
We blijven jullie volgen, dus kijken uit naar het volgende verslag.
Liefs van ons.
Goede tocht vandaag 🏃♀️➡️🏃♂️