Eind goed, niet altijd goed!

11 juli 2025 - Bleiswijk, Nederland

Hallo beste volgers.

Wil jullie eerst het goede nieuws laten weten. Om te zorgen dat het boek over onze Camino 2025 gedrukt zou worden met liefst zo weinig mogelijk fouten, hebben wij allebei het meerdere malen doorgenomen. Vorige week heb ik het verstuurd en vandaag kreeg ik het binnen.

Een mooi groot model fotoboek.  Het boek van mijn eerste Camino was veel kleiner waardoor de foto’s niet echt tot hun recht kwamen.

De helderheid van de foto's is nu ook veel beter. Een fotoboek van ruim 355 bladzijden met mijn verhalen en foto’s en ook jullie aardige en lieve reacties. Ben er erg blij mee. Een mooi boekwerk waar onze gehele Camino avontuur  van dag tot dag is beschreven. Een bijzonder blijvende herinnering.

Nu het minder leuke bericht. Deze Camino krijg voor mij nog een lang en pijnlijk staart(je).

Wat is het geval. Misschien weten jullie het nog.

Op 8 mei in Coimbra ben ik 's nachts in de badkamer door een kletsnatte vloer onderuit gegaan met precies mijn toen al geblesseerde linkerschouder tegen een betonnen  muur. De klap kwam hard aan en had behoorlijk veel pijn. Gelukkig kon ik de volgende dag met enige moeite mijn rugzak omdoen. Als die eenmaal zat had ik geen last. De laatste 3 weken daarna merkte ik wel dat ik mijn linkerarm maar een klein stukje omhoog kon doen. Dronk dus met mijn rechterarm.

Toen ik na de Camino weer thuis was en weer mijn huishoudelijk taken wilde  gaan doen, bemerkte ik dat ik steeds meer pijn kreeg. Toen ik een gevulde pan niet meer kon optillen begon bij mij de alarmbellen bellen te gaan rinkelen.

Had met de Camino de arm nagenoeg niet hoeven belasten waardoor ik niet echt doorhad dat er echt iets mis was.

Achteraf wel heel blij dat ik de tocht heb kunnen uitlopen, ander was het echt balen geweest.

Lang verhaal iets korter maken. Dokter, ziekenhuis,  echo, röntgenfoto's en daarna naar Bergmanclinic.  Na nog wat testen vertelde de chirurg dat de chronische ontstoken pees ook nu veel klachten gaf, maar dat een ander grote pees zeer waarschijnlijk was gescheurd van het schouderblad.  Ook had ik een golfelleboog hierdoor opgelopen. Daar heb ik na een injectie en het dragen van een speciale brace weinig last meer van.

Om precies  de schade te kunnen vaststellen  heb ik 21 juli nog een MRi scan. De afspraak daarna is op 7 augustus.

Hij vertelde dat dit een gecompliceerde operatie zal worden.

De gescheurde pees moet worden vastgezet en de ontstoken pees wordt daar integen doorgesneden. Zal 6 weken dag en nacht een mitella moeten dragen en mag pas na 3 maanden fietsen en autorijden. Het herstel duurt tussen een half en 1 jaar.

Dit was niet waar ik op gerekend had. Best balen. Zal ook de eerste weken veel pijn hebben dus ook aan de zware medicijnen. Dit had ik na mijn val niet kunnen bedenken.

Het is niet anders. Hopelijk kan ik redelijk snel worden gelopen want zo pees laat niet maanden op zich wachten.

Dus misschien gaat wat wij nog aan vakantie gepland niet door. Zou jammer zijn, maar is nu belangrijk dat ik snel kan gaan herstellen.

Is toch weer een heel verhaal geworden. Zal jullie op de hoogte houden ,maar dan kort en bondiger. Moest dit toch even uitleggen.  Toch vandaag  met mitella een 15 km ronde langs de Rotte gelopen. Was heerlijk rustig en mooi weer. Lopen blijft toch iets bijzonders.

Voeg een paar foto's van mijn nieuwe boek toe.

Voor iedereen die binnekort op vakantie gaat heel veel plezier, mooi weer en weer gezond thuis komen!

Groet Pup.

1. Paul en Marja:
    11 juli 2025
    Och Peter wat een grote pech. Maar wat goed dat je de Camino hebt uitgelopen. We wensen jou, en Maria voor de komende tijd heel veel sterkte! En we wensen dat het weer helemaal goed komt met je schouder!!
    Leuk dat er een mooi boek in de maak is. Groetjes Paul en Marja.
  2. Rob en Rita:
    Hai Peter,
    Dat is flink balen en een vieze tegenvaller. Alsof je niet al voldoende fysiek ongemak hebt gehad. Enfin, we hopen dat het uiteindelijk allemaal goed komt en we wensen jou/jullie veel sterkte toe. Enne.... drinken met je andere hand blijft natuurlijk gewoon mogelijk :)
  3. Conny Kruit:
    11 juli 2025
    Wat een pech kan je hebben! Heel veel sterkte de komende maanden! En hopelijk kunnen jullie toch nog even op vakantie.
  4. Margreet:
    11 juli 2025
    Wat een ontzettende teleurstelling voor jou/ jullie . Na zo’n mooie belevenis
    Sneu voor jullie beiden
    Weer het proces in.
    Weer moed verzamelen maar dat kun je.
    Sterkte!!
    Het boek wordt zo te zien erg mooi!
    Liefs uit Amersfoort
  5. Nella:
    11 juli 2025
    Jeetje Peter dat is balen....maar het belangrijkste is dat je de arm weer goed kan gebruiken straks. Hopelijk kan je snel geholpen worden. Vakantie komt dan later wel weer. Sterkte in ieder geval!
  6. Hilly:
    11 juli 2025
    Dat is een flinke tegenvaller zeg. Sterkte, hoop zeker voor je dat je redelijk snel geholpen gaat worden. De vakantie komt wel, eerst goed herstellen.
    Mooi boek, dierbare herinneringen. Groetjes Hilly
  7. Sikko:
    11 juli 2025
    Hi Peter, dikke pech. Binnenkort een glas heffen gaat wel lukken denk ik. Nou ja, nu al weer 15 km lopen. Ik zou zeggen B&B's in de 3B hoek eo. Dit kan wandelend. Beterschap
  8. Peter Roodenburg:
    11 juli 2025
    Dank je Sikko. Inderdaad pech. We kunnen allebei daarvan spreken. Zullen we Inderdaad snel een keer afspreken. Dit even onder voorbehoud van hopelijk snel een operatie. Groet Pup
  9. !Adrie van Vliet:
    11 juli 2025
    Ha Pup, wat een tegenvaller zeg! Alsof het nog niet genoeg is geweest. Maar ga er weer voor , en hoop op een voorspoedig herstel !
  10. Jacoline:
    Hoi Pup,
    Jeetje Pup, wat een verhaal en wat een pech!
    Ik hoop dat je snel behandeld kan worden, veel sterkte in ieder geval!
    Je hebt er mooi boek aan overgehouden, dat gelukkig wel!
    Hartelijke groet
  11. Henk den Belder:
    12 juli 2025
    Hallo Pup, dat is toch een heftig einde, balen man, wat je zegt gelukkig heb je um uit kunnen lopen.
    Ik hoop dat alles weer goed komt, sterkte.
    Groeten uit Hallum
  12. Anke:
    12 juli 2025
    Hoi Peter. Wat een pech zeg na een ongelukkige val. Gelukkig de camino wel uitgelopen en wat een mooi boek heb je gemaakt met geweldige herinneringen.
    Heel veel sterkte de komende tijd en ik hoor wel hoe t verder gaat.
    Groetjes anke
  13. Steven Fernandes:
    12 juli 2025
    Jeetje Peter, heeft wel een staartje dit. Sterkte!!
  14. Renee en Henk:
    12 juli 2025
    Hallo Peter, Echt een vieze tegenvaller. Hoop dat je snel en volledig hersteld. Bergman staat goed bekend dus heb er wel vertrouwen in. Mooi boek. Hoop het ook een keer in het echie te zien.
  15. Arian:
    12 juli 2025
    Hey Pup, da’s een lelijke tegenvaller. Gelukkig is dat je wel kunt blijven lopen al zal dat in het begin wel rustigaan zijn. Het beste toegewenst!
  16. Gitty Rutten:
    12 juli 2025
    Hoi Pup, het boek ziet er inderdaad al mooi uit.
    Nu jouw arm nog, dat ziet er niet zo best uit :(
    Echt balen voor jou en ook voor Maria, jullie moet nu samen weer n heel traject in.
    Hopelijk kan je snel behandeld worden en herstel je goed.
    Beterschap en groetjes van ons beiden.
  17. Peter en Bonnie:
    12 juli 2025
    Oef Pup, dat is zeker een tegenvaller. Gelukkig heb je de camino wel kunnen uitlopen.
    Hopelijk word je snel geopereerd en kun je aan je herstel werken.
    Heel veel sterkte en beterschap de komende tijd.
  18. Corrie van der Heiden:
    16 juli 2025
    Heel veel sterkte Pup, ik hoop dat je snel geholpen wordt en geen pijn meer hebt!
  19. Gerard:
    16 juli 2025
    jammerlijk maar tijdelijk. Het gaat tenslotte weer goed. En ik moet toch nog wat vertellen. Een midden 40 dame zal met mij in de wachtkamer van de dokter. Ze zei ineens tegen mij dat ze me kende en dat haar grootouders, Corrie en Arie, allang overleden, onze buren waren. Zij heette Sandra en wij waren altijd lief tegen haar als ze met haar broertje bij oma was. Ik wist nog niks van je laatste pijnen, Groet Maria van ons, Gerard