Wellicht onverwacht
5 mei 2025 - Condeixa-a-Velha, Portugal
De eerste en waarschijnlijk de laatste keer dat ik wat op Pup's reislogger schrijf. Dit bericht hadden jullie vast niet aan zien komen na Pup's enthousiaste verhalen. Ik vind het helaas niet zo leuk om de camino te lopen. Aan de ene kant vind ik het heel spannend. Of je lichaam meewerkt, waar je gaat slapen en of je je tocht af kan maken omdat er zoveel modder en water op de weg ligt. En aan de andere kant vind ik het saai. Ik houd van lopen maar daar blijken dus grenzen aan te zitten. Een dag of 4 vind ik fijn maar meer vind ik niet zo prettig. Vandaag heb ik met Pup overlegd en ik ga dus stoppen. Ik zie het niet zitten om meer dan 3 weken door te lopen. Pup wil dat wel heel graag en dat is prima. Onze wensen lopen in dit opzicht niet parallel. We hebben er beiden wel een traantje om gelaten maar we laten elkaar vrij om te doen wat we allebei het liefste willen en over 3 weken zien we elkaar weer.
Morgen lopen we onze laatste gezamenlijke etappe naar Coimbra. Daar gaan we woensdag gezellig met Renee en Henk eten en donderdagavond vlieg ik terug naar huis.
Je weet natuurlijk nooit of iets wat je leuk lijkt ook zo wordt ervaren, maar ik heb het geprobeerd en het blijkt anders uit te pakken. Het is zoals het is.
We hebben samen fijne weken gehad, absoluut! Maar twee weken zijn genoeg voor mij.
Liefs, Maria

En elkaar de ruimte geven je eigen ding te doen: moedig!
Daar kom je alleen achter als je begint.
Dat heb je gedaan en dan is elke uitkomst goed.
Veel plezier nig samen en beiden een goede reis.
groeten en liefs uit Hallum
Geniet van de laatste dagen samen in Portugal.
Een goede wandeling morgen!
Niet makkelijk, maar toch mooi dat je in een goede relatie zo'n beslissing samen kan nemen.
Nog een fijne wandeldag samen, voor Pup heel veel succes verder en voor jou een goede reis naar huis!
Zeker een lastige beslissing, maar wel overwogen.
Deze ervaring heb je wel in de pocket.
Nog een fijne dag morgen samen.
Jij een goede terugreis en Pup een goede vervolg van deze tocht.
Wat dapper en verstandig om goed dichtbij jezelf te blijven! Ik heb grote bewondering voor de dagen die jullie samen onder mooie maar ook wel bizarre omstandigheden hebben gelopen. Fijn dat jullie goed hebben overlegd en dat jullie nu een eigen weg uit gaan, fijne laatste dag en goede reis naar huis!😘
Voor Pup, succes en fijne wandeling toegewenst. 👍🏻🚶
Wij blijven Peter volgen. We wensen jullie voor morgen nog een mooie wandeling samen! Grote knuffel voor jou en Peter!
Fijne dag allemaal, liefs, Maria
Dapper dat je het hebt geprobeerd Maria!
En jammer dat het niet je ding is,maar nog dapperder dat je dit besluit neemt!
Ook fijn dat jullie, een tot voor jullie goede oplossing zijn gekomen.
Pup we blijven jouw volgen.Maria nog een fijne dag daar samen en een goeie reis naar huis!