Een korte route maar wel een bijzonder dag.
10 mei 2025 - Albergaria-A-Velha, Portugal
Omdat ik vandaag maar een kleine 9 km hoefde te lopen heb ik het erg rustig aan gedaan. Lekker geslapen tot half negen en daarna op mijn gemak de rugzak weer ingericht. Wel grappig dat je op een bepaald moment ook daar weer routine in krijg. Het tankstation naast het hotel was weer goed voor heerlijke koffie en een broodje. Daarna begonnen aan een van de kortste etappes van deze Camino. De weersverwachtingen waren niet super, maar ik heb dit keer geluk gehad. Andere pelgrims die eerder en dus van verder waren vertrokken hebben hevige buien onderweg gekregen. Het ene nadeel is later dus weer een voordeel. Ook dat is Camino. Onderweg wat fruit gescoord. Maria heeft mij nog geadviseerd om wel genoeg groente en ook fruit te eten en daar had ze natuurlijk gelijk in. Deze etappe was nou niet een van de mooiste etappes. Liep wel veel door het bos, wat helaas vorig jaar in de brand heeft gestaan. De eucalyptusbomen staan er zwart en geblakeerd bij, maar aan de onderkant weer fris groene takken. Deze bomen zijn bijna niet te verslaan. Ook vandaag weer hele stukken in het bos zoeken naar een route zonder natte voeten te krijgen. Ook dat gaat steeds beter. De hele dag maar 1 pelgrim gezien, maar als je een sanitaire stop inlast, komen 2 vrouwelijke pelgrims tegen die tegen je dan zeggen Bon Camino en Sorry!
Ook dat hoort erbij. Na een verder heerlijke wandeling kwam ik aan bij mijn Auberge voor deze dag. Er was wat consternatie want precies voor de Auberge waren 3 autos tegen elkaar gereden. Kop/staart aanrijding, wel met veel schade,
Ik had een eigen kamer kunnen regelen. Na een heerlijke douche lekker wat geluierd in de tuin. Heb ook mijn vuile kleren kunnen laten wassen en drogen. Voorlopig kan ik weer vooruit. Vandaag met Sanne en ook Berber via WhatsApp elkaar gezien en gesproken. Was erg leuk. Met Maria gebeld. Zij is blij en tevreden dat ze weer thuis is. Denk dat het dus de beste oplossing was.
Vanavond met drie vrouwen uit drie verschillende landen, Frankrijk Amerika en Slowakije uit eten geweest. Was bijna een km lopen maar was zeker de moeite waard. We waren de enige gasten en de gastheer had meer interesse in de voetbalfinale van Portugal. We kregen eerst soep en daarna heerlijke salade met vlees , patat en rijst. De wijn was ook heerlijk. Zonder besteld te hebben kregen we een schaaltje met verse aardbeien en een door een vriend zelf
gemaakte soort van Port. Ook nog een dubbele espresso en dat voor totaal €13,50 per persoon. Was gezellig met de dames. Deze dames zijn echt wereldreizigers. Christine is bijna overal geweest. China, Nepal India etc. Veel verhalen gehoord. Ik ga die waarschijnlijk nog meerder keren tegenkomen. Was weer een leuke en bijzondere dag. Heb weer zin in morgen. Zit weer gelukkig in mijn Caminoflow. Ik heb dit gemist, maar geniet er nu weer heel erg van. Ga nu nog lekker een film kijken en dan weer lekker slapen. Morgen nieuwe ronde, nieuwe verhalen. Groet Peter
H

In de Camino flow 👍😊
Ziet er gezellig uit, jullie etentje.
Ziet er gezellig uit het etentje met de dames😜
Goede wandeling toegewenst!
Fijne wandeling weer!