Een mooie maar zware tocht.

11 mei 2025 - Vila Chã, Portugal

Na een heerlijke nacht ben ik omstreeks 08:15 uur vertrokken. Vandaag gaat de etappe naar het stadje Sao Joao da Madeira. Een afstand van ruim 22 km. Opzich niet heel erg ver,  maar in de praktijk viel dat best tegen. Het was namelijk heuvel op en heuvel af. Gelukkig was het weer ons goed gezind want de hele dag was het licht bewolkt met een zonnetje en een temperatuur van ongeveer 21 graden. Liep deze dag gelukkig meer door dorpjes dan langs de weg. Je kon merken dat het zondag was, want pas na 10.00 uur werd het drukker op de weg. Kon gelukkig in een  cafeetje een heerlijke sandwich krijgen. De koffie hier is van hoge kwaliteit. Halverwege de etappe heb ik toch maar compeed om mijn kleine teen gedaan. Is even lastig maar na een paar minuten ben je er weer aan gewend. Kwam de vrouw uit Californië tegen met een Nederlandse jonge vrouw. Tijdje met hen meegelopen en gezellig met haar gepraat. Opeens zagen we heel veel politieagenten op de motor voorbij snellen. De weg werd afgezet, want er was een wielerwedstrijd en dat was best leuk ,ook al is het zo voorbij, om eens mee te maken. Later op de middag ,kwam ik Ludger weer tegen. Daarna het laatste gedeelte samen met hem gelopen. We hebben afgesproken om deze avond wat te gaan eten samen. Dat veranderde snel want bij de finish, vlakbij mijn hotel ging ik wat drinken en  hoorde mijn naam roepen. Het waren José en Clive. Clive komt uit Australië  en José uit Amerika. Heb toen gezellig met hen een biertje gedronken. Wij hoorden dat veel restaurants  op zondag 'savonds gaan sluiten. Lijkt Frankrijk wel. Gelukkig bleek een chinees restaurant  en sushi restaurant open te zijn.  Uiteindelijk hebben we daar met 8 personen  gegeten. Je ontmoet zoveel mensen dat ik de namen alweer snel  vergeet. Is niet erg, was gewoon een gezellige avond.

Morgen een iets kortere etappe naar To Grijo. Ongeveer 19km. Kon niet reserveren voor de auberge. Er is ook nog een hotel maar die is vrij prijzig, terwijl in het boekje staat dat je een kamer voor €30,00 Kon krijgen. Heb een email gestuurd met de vraag of dat nog steeds zo is. Zoniet dan wordt het weer op een slaapzaal. Daarna naar Porto waar ik een dag vrij neem. Is een hele mooie stad om een dagje wat rond te lopen. Als je uren alleen loopt dan heb je heel veel tijd om na te denken. Moet dan toch regelmatig denken aan mijn reis van 13 jaar geleden. Veel verder en ook met echt een speciale reden. Dat heb ik nu niet. Wilde gewoon nog 1 keer dat speciale caminogevoel ervaren. Van A naar B lopen, slaapplek regelen en zorgen dat je wat te eten kan krijgen. Ondertussen wel elke keer vaak leuke mensen ontmoeten. Dat gevoel is er zeker  weer. Als je 's  morgens  in je eentje met een muziekje door verlaten dorpjes loop naar je volgende dorpje dan heb ik vaak dat kippenvelgevoel. Gewoon heel blij dat ik dit kan en mag herbeleven. Zo dit was het voor vandaag. Nog even wat op tv kijken en dan lekker slapen. Tot morgen. Groet Peter.

1. !Adrie van Vliet:
    11 mei 2025
    Klinkt positief vandaag! Lekker lopen, plezier in Porto, zeker leuke stad, en pas op jezelf! Welterusten
  2. Ed en Miranda van den Bulk:
    11 mei 2025
    Volgens ons heb je een gezellige wandeldag gehad. Super, blijf genieten en lekker dagje rondlopen in Porto. Fijn en mooi dat je het camino gevoel mag herbeleven.
  3. Henk den Belder:
    11 mei 2025
    toch leuk dat je zoveel verschillende mensen tegenkomt of weer tegenkomt, fijne wandeling morgen.
  4. Tonny Bos:
    Mooie nieuwe loopweek gewenst Pup! 🚶‍♂️
  5. Steven Fernandes:
    12 mei 2025
    lekker weer zonnetje in de rug wat wil je nog meer?
  6. Karoline:
    Geniet van je verhalen Pup ❤️
  7. Karien:
    Heerlijk dat gevoel. Geniet ervan, Pup
  8. Gitty Rutten:
    12 mei 2025
    Goed om te lezen Pup, dat je weer het speciale camino gevoel hebt! Daar doe je het voor.
    Op naar Porto, prachtige stad.
  9. Sanne:
    13 mei 2025
    Mooi beschreven lieve pap!