Deze verjaardag zal Maria nooit vergeten.
4 mei 2025 - Alvorge, Portugal
De wekker ging vanmorgen om 06:45 uur.
We wilden vroeg vertrekken omdat het later in de ochtend zou gaan regenen. Toen wij kwart voor 8 vertrokken was het mistig, maar droog. We hadden gezien dat vooral het eerste stuk behoorlijk klimmen werd. Dat klopte inderdaad.
We liepen uiteindelijk op ongeveer 600 meter hoogte door de lage bewolking. Alles was nat van de hevige regenbuien de dag ervoor. De eerste uren bleef het inderdaad droog. Om de pelgrims niet de hele langs de het verkeer te laten lopen, zijn er kleine kronkelige paadjes die je weer verder brengen. Schitterende paadjes als het droog is, maar niet na zo veel regen. Maria heeft lage schoenen die snel vol lopen dus het was echt laveren van steen naar kluit etc om maar droog te blijven.
Na een bocht zagen we zoveel water dat je er niet zonder natte voeten doorheen zou komen. Toen ik zag dat er een stenen muur naast liep heb ik stenen in het water gegooid, zodat we met enig vliegwerk toch droog deze hindernis hebben kunnen nemen. De zon brak zelfs door. Wel waren er ook hele donkere wolken, maar het bleef droog. Totdat we een dorpje uit liepen en er geen beschutting meer was. Ik heb het gefilmd. Dit was echt een wolkbreuk. Pas na ongeveer 14 km konden we wat eten en drinken. Niet teveel want we moesten nog zeker 12 km. Later hadden we spijt van deze beslissing. Na ongeveer 23 a 24 km kwamen we in Alvorge aan. We hadden wel een drankje verdiend. De eigenaar vertelde ons dat het restaurant en de supermarkt dicht waren. Het enige wat hij ons kon aanbieden waren 2 grote zakken chips. Dat wordt dus ons diner op Maria haar verjaardag. Toen we later bij onze Auberge aankwamen werden we er zeker niet vrolijker op. Een ruimte onder een soort kerk. Stapelbedden met nagenoeg geen voorzieningen. Heel erg shabby. Plus niet echt eten maakt het er allemaal niet beter op. Balen. Jammer want het lopen voor beiden ging prima vandaag. Dat wordt straks dus vroeg naar bed. Morgen waarschijnlijk ook geen toplocatie, maar we hebben weinig keus. Daarna in Coimbra hebben we voor 2 dagen een mooie 2 persoonskamer geregeld. Het is niet anders. Een verjaardag die Maria en ik niet snel zullen vergeten.

Hoop voor jullie morgen beter.
Ja deze verjaardag zal je zeker niet vergeten.
Fijn dat je deze zware dagtocht hebt kunnen volbrengen na die afschuwelijke rugpijn.
Veel sterkte jullie voor de komende tijd.
Wat een zware tocht hebben jullie gemaakt maar een prachtige belevenis om dit samen te doen.
Zo leuk om jullie reis verhalen te lezen.
Veel succes met de verdere wandelingen.
Groetjes anke
Zakkie chips onder de kerk maakt het natuurlijk weer goed he !!
( het is een pelgrimstocht hè)
Gun ik jullie vandaag een fijne wandeling , mooi weer, heerlijke maaltijd en een fijn hotel in Coimbra
nata's en fado-zangers, en hoge klim naar de bibliotheek. Super mooie stad, veel geluk gewenst.Van Monique Oerlemans.