De juiste dag gekozen als rustdag.
3 mei 2025 - Alvaiázere, Portugal
Gisteren was een niet geplande rustdag vanwege Maria haar rugpijn. Gelukkig gaat het veel beter met haar. Wel morgen even afwachten als de rugzak weer om gaat, maar we hebben goede hoop.
Vandaag was wel een geplande rustdag en dat was maar goed ook. Wat kan het hier in Portugal regenen, nog veel meer dan in Nederland!
Vanuit onze hotelkamer heb je zicht op de heuvels in de verte. Soms bij zulke buien kan je de heuvels niet meer zien. Moesten vanmorgen toch wat boodschappen doen. Onze kleren hebben dan weer bijna een halve dag nodig om weer wat droog te worden. Omdat we wat bevreesd waren dat we morgen, als we toch weer een paar honderd meter omhoog moeten, weer zulke modderstromen zouden tegenkomen, heb ik onze route op Google Earth bekeken. Waarschijnlijk lopen we de hele route op verharde wegen. Dat zal ons een hoop ellende besparen. Vandaag lekker rustig aan gedaan. Maria heeft veel gelezen en ik heb o.a. naar formule 1 gekeken. Vandaag weer in het restaurant hiernaast geweest waar ik heerlijke malse biefstuk heb gegeten. Maria heeft Feijoada gegeten, dit is een van origine Braziliaans bonengerecht met vlees. Ook dat was heerlijk, vond zij.
We gaan op tijd naar bed om morgenvroeg te gaan lopen. De weersverwachtingen zijn niet heel goed, maar in de ochtend zou het meevallen. We gaan morgen naar Alvorge, een tocht van 22 km. We hebben daar weer een Alberque kunnen boeken. Er waren nog 2 bedden vrij.
Morgen is Maria jarig. Wordt denk ik een hele bijzondere verjaardag voor haar. Note van Maria: Wie gaat er nu op haar verjaardag met een rugzak in de regen lopen?! Nou, ik dus ;-)

Hopelijk morgen een goede en pijnloze wandeling.
Morgen een feestelijke wandeldag 🥳
Slaap lekker lieve wandelaars
Succes met het weer is niet altijd ideaal met die regen of de brandende zon maar....... zet em op.
Hoop dat jullie een goede (verjaar)dag tegemoet gaan en Maria, van harte gefeliciteerd! Deze verjaardag ga je vast nog jaren ophalen. 🤗
Maria allereerst gefeliciteerd met je verjaardag lieverd!
Nog vele gezonde en gelukkige jaren toegewenst!
Fijn dat het beter gaat met Maria haar rug! En hopelijk dat het niet weer terug komt!!
Wat jammer dat jullie zulk slecht weer hebben. Ik hoop voor jullie dat het opknapt! Een fijne ( verjaar) dag samen, en veel sterkte ! Liefs.