Dit was een hele lange en zware etappe.

29 april 2025 - Azinhaga, Portugal

Zoals gisteravond laat nog beschreven hadden we ineens weer licht. Door alles waren we  vergeten om de wekker te zetten. Zo werden we pas kwart voor 8 wakker . Op zich geen probleem omdat de hostel ivm de stroomstoring geen ontbijt kon reserveren. Ik had tijdens onze wandeling in het stadje een pelgrims embleem gezien die ons de route zou wijzen. Helaas ging het in het begin niet goed. Door meerdere mensen werden we in  verschillende richtingen  gewezen. Om een lang verhaal kort te maken ( de route vandaag was al lang genoeg) kwamen we na bijna een uur lopen weer bij ons hotel aan, waar om de hoek de bekende gele pijl stond. Hadden dus een uur voor jan nop in het stadje gelopen. Vol goede moed zijn we toen eindelijk aan de route van vandaag begonnen, ruim 24 km lang. We liepen via een steil pad naar beneden waar we weer een stuk langs de Taag liepen. Het was al snel warm en we liepen door de velden naar onze eerste tussenstop. Overal op het veld werd druk gepoot en gezaaid. Maria liep als een speer. Ze heeft het ritme te pakken en gaat het ook steeds leuker vinden.

Ik had vanmorgen een slechte start. Mijn Periformis( bilspier) ging weer opspelen. Een spier die in de knel zit en die dus pijn uitstraalt in de rechterbil. Een oude klacht van mij. Gelukkig heb ik van Fredt, mijn huisarts, speciale spierverslappende tabletten gekregen die ook nog eens goed werken. Om de 5 a 6 km rusten we even en geven we ons lichaam even rust.

Na 12 km konden we in een klein cafeetje koffie krijgen  en fris. Ook meteen de telefoon opgeladen.

Ik moet zeggen dat ik echt bewondering heb voor Maria. Half jaar geleden voor het eerst met rugzak en vandaag totaal 27 km gelopen zonder probleem. Petje af. Ik was daarentegen vandaag wat minder. Doordat het heel erg warm was de afgelopen dagen en ik erg zweet heb ik bij mijn dijen en billen pijnlijke rode plekken. Moest dus meerdere keer per dag goed smeren.

Na 27 km hadden wij onze Auberge bereikt. Een heel mooi en ook best prijzig onderkomen. We hebben een mooie grote kamer voor ons tweeën. Na heerlijk te hebben gedoucht  hebben we een heerlijke maaltijd gekregen. Heerlijke soep en spaghetti.  Na 2 dagen brood 's avonds te hebben gegeten was dit echt heerlijk.  Er is een zwembad maar het is nu te fris om te gaan zwemmen. We hebben zelfs wat regen gehad. De komende paar dagen wordt er behoorlijk wat regen verwacht. We gaan het zien. Nu eerst lekker chillen na een lange maar toch weer bijzondere dag.

Speciaal voor Maria's neef Henk die in het Noorden van ons land woont, in het plaatsje Hallum. Vandaag hele stukken vlak kaal land die ons deed denken aan de omgeving waar jullie wonen.

Morgen nieuwe belevenissen. Groet Peter en Maria.

1. Nella:
    29 april 2025
    O lastig Peter dat die spier opspeelt, maar je was er al een beetje op berekend. Lekker uitrusten nu en bijtijds het mandje in.
  2. Ed en Miranda van den Bulk:
    29 april 2025
    Heel wat km vandaag maar toch weer gepresteerd. Top hoor!
  3. !Adrie van Vliet:
    29 april 2025
    Pittige trip dus vandaag! Nu lekker ontspannen en uitrusten !
  4. Elly Zwagemaker:
    29 april 2025
    Ups en downs dus! Heel veel bewondering voor Maria en voor jou sterkte. Ik hoop dat jullie morgen allebei een goede dag hebben!
  5. Berber:
    29 april 2025
    Een van de paar zware dagen hebben jullie nu in ieder geval achter de rug, dat is fijn! Trots op jullie beide 👌Morgen alweer 1 week onderweg. Nog 4 te gaan. Slaap lekker 😘
  6. Margreet:
    Trots op je nichtje 😊👍
    Jammer Pup dat je toch weer last had.
    Was een pittige dag dus.
    Voor straks lekker slapen en morgen fit weer op.
  7. Henk den Belder:
    29 april 2025
    Haha leuk...ja vlak...heel vlak hier in Hallum de enige heuvel die je hier vindt is een molshoop, jullie hebben er weer een mooie dag opzitten, leuk um te lezen hoe goed mijn nichtje het doet met lopen pettje af Maria, jjj natuurlijk ook Pup, nu lekker slapen en er morgen weer tegen aan, succes.
  8. Arian:
    29 april 2025
    Pijn in je rechterbil; dan was het vast een zetpil? Sorry, flauwe grap! Jullie zijn goed bezig! Petje af.
  9. Steven Fernandes:
    29 april 2025
    Succes jullie allebei en hopelijk blijven de verdere blessures veeeeer weg
  10. Paul en Marja:
    30 april 2025
    Nemen jullie ook weleens tussendoor een rustdag? Ik vind het wel heel erg goed van jullie om elke dag zo'n lange wandeltocht te maken!!! Heel veel succes vandaag. Hopelijk gaat het met de bil van Peter weer beter!!
  11. Peter Roodenburg:
    30 april 2025
    Hoi Paul en Marja. Leuk dat jullie zo vaak reacties geven. Waarschijnlijk nemen we vrijdag een rustdag. Schijnt dan hier de hele dag te gaan regenen. Hadden wel al wat gereserveerd maar hebben dan tijd genoeg om dat te gaan regelen. Groet Peter en Maria
  12. Nolani:
    30 april 2025
    Wat ontzettend leuk dat jullie dit samen doen! Respect voor al die kilometers lopen! Zet hem op!
  13. Rob en Rita:
    30 april 2025
    Pittig dagje: spier die pijn doet, rauwe plekken op je been, voor jan doedel een uur rondgelopen en dan die hitte. Helemaal terecht dat jullie het er dan even van nemen met een lekker wijntje bij het eten. Hopelijk gaat het vandaag beter.
  14. Luc Boon:
    30 april 2025
    Beste Peter en Maria, ik neem mijn petje af voor jullie prestatie. Peter, ik hoop dat je niet te veel last hebt van jouw bilspier en dat de medicijnen goed hun werk doen. Veel succes vandaag.
  15. Corrie van der Heiden:
    30 april 2025
    Super Maria, dat het zo goed gaat!
  16. Peter en Bonnie:
    30 april 2025
    Petje af voor jullie doorzettingsvermogen.
    Wij lezen met veel plezier jullie reisblogger
    Sterkte en geniet van deze reis samen.